Project Description

Vragen over dit project?

Koppestokstraat, Utrecht

Op slechts 5 minuten fietsen vanaf het centrum van Utrecht ontwikkelt Covast een complex met 35 tot 40 appartementen. Allemaal als eigentijdse, energiezuinige en comfortabele woningen. De stadsappartementen variëren van 30m² tot ruim 40m² en zijn verdeeld over 3 woonlagen.

Omgeving

Zuilen is de grootste deelwijk van Noordwest. Het ligt tussen de Vecht, het spoor tussen Utrecht-Amsterdam en het Amsterdam Rijnkanaal. Oorspronkelijk vormden het oude en nieuwe gedeelte van Zuilen één geheel.  Zuilen als dorp bestaat al vanaf de vroege middeleeuwen. Tot 1954 was Zuilen een zelfstandige gemeente. Het voormalige gemeentehuis is onder de naam De Parel van Zuilen omgevormd tot grand cafe/restaurant.

Vooral oudere bewoners zijn gehecht aan hun buurt. Velen van hen wonen er al hun hele leven en willen er niet meer weg. Zuilen kent een bloeiend verenigingsleven, tal van bewonersorganisaties en plaatselijke stichtingen. De wijk telt verder tal van gezelligheids- en sportverenigingen. Ook heeft Zuilen zijn eigen museum aan de Amsterdamsestraatweg. Naast de oorspronkelijke bewoners zijn er in de jaren tachtig en negentig veel arbeidskrachten naar Zuilen gekomen, van verschillende nationaliteiten.

Project Details

PLAATS

Utrecht

DATUM

15 December, 2017

PROJECT TYPE

Projectontwikkeling

Project Album