Project Description

Vragen over dit project?

Marnixlaan, Utrecht

Vier volledig gerenoveerde appartementen aan de Marnixlaan in Utrecht. Het pand is in 1919 gebouwd en verdeeld in verschillende appartementen. De appartementen hebben elk een woonoppervlakte van ongeveer 60 m² en zijn via een gezamenlijke deur te bereiken, gelegen in de wijk Zuilen en ligt op loopafstand van Station Zuilen. Binnen enkele minuten is men in de binnenstad. Covast kocht het pand in slechte staat en verkocht het na renovatie.

Omgeving

Zuilen is de grootste deelwijk van Noordwest. Het ligt tussen de Vecht, het spoor tussen Utrecht-Amsterdam en het Amsterdam Rijnkanaal. Oorspronkelijk vormden het oude en nieuwe gedeelte van Zuilen één geheel.  Zuilen als dorp bestaat al vanaf de vroege middeleeuwen. Tot 1954 was Zuilen een zelfstandige gemeente. Het voormalige gemeentehuis is onder de naam De Parel van Zuilen omgevormd tot grand cafe/restaurant.

Vooral oudere bewoners zijn gehecht aan hun buurt. Velen van hen wonen er al hun hele leven en willen er niet meer weg. Zuilen kent een bloeiend verenigingsleven, tal van bewonersorganisaties en plaatselijke stichtingen. De wijk telt verder tal van gezelligheids- en sportverenigingen. Ook heeft Zuilen zijn eigen museum aan de Amsterdamsestraatweg. Naast de oorspronkelijke bewoners zijn er in de jaren tachtig en negentig veel arbeidskrachten naar Zuilen gekomen, van verschillende nationaliteiten.

Project Details

PLAATS

Utrecht

DATE

December 18th, 2015

PROJECT TYPE

Belegging

Project Album