Project Description

Vragen over dit project?

Westerkade, Utrecht

Het pand aan de Westerkade in Utrecht kijkt uit op het water en ligt op steenworp afstand van het gezellige Ledig Erf. Aan het einde van de straat realiseert de gemeente Utrecht een nieuw NS station, op circa 5 minuten van het Centraal Station. De Westerkade is gelegen aan de rand van het centrum van Utrecht en binnen enkele minuten bevindt u zich in de stad. Covast renoveerde het pand in opdracht van een belegger voor verhuur.

Omgeving

De sfeervolle oude binnenstad van Utrecht is een waar winkelparadijs. Je vindt er populaire warenhuizen, maar ook kleine boetiekjes, hippe winkelconcepten en bruisende markten. De wijk omvat de historische binnenstad binnen de singels en enkele buurten ten westen daarvan. De binnenstad binnen de singels heeft een oppervlakte van 1,46 km² en een bevolking van circa 14.500 inwoners.

Het grondgebied binnen de voormalige stadsmuren is vandaag de dag vrijwel in zijn geheel een beschermd stadsgezicht. Hierin bevinden zich vele honderden monumenten met vanuit de middeleeuwen onder meer de Dom van Utrecht en een kilometerslange stadshaven voorzien van werfkelders.

Project Details

PLAATS

Utrecht

DATUM

20 November, 2008

PROJECT TYPE

Belegging

Project Album