Nieuw Amsterdam (Erica): Natuur, Water, Dieren, Luxe en Vrijheid

Erica (Gemeente Emmen) 

Nieuw Amsterdam, Erica (Gemeente Emmen) | Natuur, Water, Dieren, Luxe en Vrijheid

Bestaande situatie

Nabij Erica, in de provincie Drenthe en binnen de gemeente Emmen, ligt het plangebied van ca. 340 ha. Op het plangebied rust het onherroepelijke bestemmingsplan ‘recreatie’, dat onder andere 680 woningen, 5 bedrijfswoningen, een hotel, een golfbaan en wildlife toestaat. Het plangebied is een belangrijk kerngebied voor de regio, bevat volwassen en diverse natuur en een groot privémeer (zie afbeeldingen). Het terrein biedt veel (natuurlijke) privacy, ruimte en fantastische uitzichten. Momenteel worden binnen het plangebied een wellnesshotel met golfbaan en een bijbehorende evenementenlocatie geëxploiteerd. De huidige driving range is een vlak terrein met een open structuur en leent zich uitstekend om bij de natuur te betrekken.
 

Visie Nieuw Amsterdam

Cozi ontwikkelt vakantiepark Nieuw Amsterdam. Een luxe vakantiepark in volledige harmonie met de verbluffend mooie omgeving: Natuur, Water, Dieren, Luxe & Vrijheid. Met respect voor de natuurlijke omgeving wordt er een ontwikkeling verwezenlijkt. Het behouden en optimaliseren van de aanwezige natuur, zal worden gestimuleerd, regenwater en water uit het meer zal worden (her)gebruikt en er zullen louter groene energievormen worden toegepast zoals zonne-energie. Het park wordt autoluw; verplaatsing geschiedt te voet, met de fiets, of met een elektrisch voertuig. De verschillende gebieden binnen het park worden op een natuurlijke manier aan elkaar verbonden en aan de randen van het park zullen natuurlijke afscheidingen worden ingezet.
Naast de mogelijkheden op het land, biedt het park door het privémeer en andere waterpartijen ook woningen, (zakelijke) voorzieningen en recreatiemogelijkheden op-, langs- en in het water, zoals waterwoningen, een evenementenlocatie en zelfs een floating wellnesscomplex; een absoluut unicum in Nederland.
Het resort kenmerkt zich door uniek ontworpen woningen, met een herkenbare stijl, gelegen in volledige privacy. Intimiteit en vrijheid, in bijzonder luxe en ruime accommodaties, met binnen- en buitenarchitectuur geïnspireerd op de natuur. In de diverse restaurants op het park worden gastronomische, evenwichtige en natuurlijke keukens geserveerd, met lokale en seizoensgebonden kwaliteitsproducten. 
Het park zal een sterke band met de regio onderhouden, door samenwerking met lokale boeren en ambachtslieden voor (streek)producten en diensten, onder meer in de winkels en restaurants op het park. Dit stimuleert de omgeving, houdt de bevoorradingsketen kort en zorgt voor een aanzienlijk lagere CO2 uitstoot.
Vakantiepark Nieuw Amsterdam biedt aldus een unieke en authentieke vakantiebeleving in Nederland, voor een brede doelgroep; van avonturiers en sporters tot natuurliefhebbers en rustzoekers, allen zullen zich meer dan thuis voelen op één van de mooiste, groenste en meest luxe parken van Nederland.
 

PLAATS
Erica (Gemeente Emmen, Drenthe)
DATUM
2022
PROJECT TYPE
Ontwikkeling, Belegging

Vragen over dit project? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Postbus 169 | 3600 AD Maarssen

+31 346 230 230

info@covast.nl